Premii speciale romana

Acordarea premiului SFANTUL MINA

Nume: Prof. Loredana Zapan
Localitate: Iasi

Experienta mea ca administrator de test al concursului Euclid a inceput acum 3 ani si pot spune ca de-a lungul acestei perioade am simtit o satisfactie ce rar am avut ocazia sa cunosc in intreaga mea cariera de dascal. Concurenta acerba, dorinta dezvoltarii personale pe care fiecare elev a manifestat-etapa dupa etapa, an de an, implicarea si interesul impreuna cu fericirea ce usor putea fi citita pe chipul fiecarui copil la adaugarea unui alt premiu sau a unei alte medalii la palmaresul personal a reusit sa imi aminteasca de ce am ales profesia de dascal si de asemenea a reusit sa imi aminteasca faptul ca aceasta profesie este una de exceptie, in ciuda dezaprobarii cvasigenerale.

Felul in care toti acesti copii au evoluat prin intermediul acestui concurs si morivatia intrinseca de a fi mai bun, de a stii mai mult cu care acestia se intoarceau la ore dupa fiecare etapa ,au constituit principala sursa de motivatie in organizarea acestui concurs atat pentru mine cat si pentru colegii mei supraveghetori sau corectori. Relatiile stranse dintre cadrele didactice, dintre acestea si elevi, dintre elevi si parinti au reusit sa confere procesului educational un mediu propice evolutiei, respectiv succesului.

Privind retrospectiv la toate editiile acestui concurs nu pot simti altceva decat implinire. Fiecare etapa aduce o noua provocare atat pentru noi cat si pentru elevi, satisfactia fiind intotdeauna pe masura. Acest concurs s-a dovedit a fi o initiativa benefica pentru copii, pentru cei aflati la catedra, respectiv pentru procesul educational.


Prof. Loredana Zapan

Scoala Gimnaziala "Otilia Cazimir" Iasi

Acordarea premiului SFANTUL NECTARIE

Nume: Prof. inv. primar Emilia Coroian
Localitate: Baia Mare

Mi-am inceput activitatea anul 1973. M-am trezit in prima zi de scoala intr-un sat din Maramures unde fusesem repartizata, in fata unor copii care se uitau mirati si curiosi la noua lor invatatoare .Le-am zambit ,iar fata lor s-a luminat dintr-o data. Lumina s-a transformat in incredere, iar zambetul in iubire, iubire fata de copii care m-a calauzit de- a lungul intregii mele cariere didactice pentru ca aceasta a fost cheia succesului meu ca dascal.Dragostea pentru copii presupune, în primul rând, respect, încredere faţă de posibilităţile latente pe care le posedă oricare copil, dorinţa sinceră ca aceste posibilităţi să se dezvolte, încrederea deplină în viitorul lor. Ea nu are nimic comun cu sentimentalismul şi compătimirea, cu diversele simpatii manifeste sau ascunse faţă de unii copii, cu toleranţa exagerată.

Din 1981 am lucrat la Baia Mare la Scoala Alexandru Ivasiuc pana in 1995 iar de 20 de ani imi desfasor activitatea la Scoala Gimnaziala “ Dimitrie Cantemir” M- a preocupat pregatirea si perfectionarea continuua si mi-am continuat studiile paralel cu munca la clasa considerand ca acest lucru va insemna un castig si pentru elevii mei. Am avut grija ca prin atitudinea si comportamentul meu sa fiu un model pentru elevii mei.

Satisfactiile profesionale n-au intarziat sa apara:premii la concursuri sau olimpiade,rezultate frumoase la sfarsit de an si de ciclu , generatii bune de copii care s-au integrat foarte bine in gimnaziu, au intrat la licee de prestigiu, au fost olimpici cu premii internationale.

Ma intalnesc cu multi dintre fostii mei elevi, unii ma cauta sa- mi spuna realizarile lor si sa –si aminteasca de anii in care imi erau elevi,iar altii stau cuminti in banci la sedintele cu parintii,fiindca acum copiii lor imi sunt elevi. Isi poate dori ceva mai mult un dascal? Cred ca nu!

Prof. inv. primar Emilia Coroian

Scoala Gimnaziala “ Dimitrie Cantemir” Baia Mare


Prof. Loredana Zapan

Scoala Gimnaziala "Otilia Cazimir" Iasi

Premiul special Sfantul IOAN BOTEZATORUL in valoare totala de 1500 lei

Vom acorda un nou premiu de recunoastere a valorii: Premiul Special Sfantul IOAN BOTEZATORUL in valoare totala de 1500 lei (15 premii a cate 100 Lei). Acesta se va acorda pentru cate cinci concurenti din judetele: Valcea, Maramures si Suceva.

Premiile vor fi atribuite de comisiile judetene conduse de:
 • prof. Paul Dumitrescu - Valcea,
 • prof. Baies Aurel - Maramures si
 • prof. Atanasiu Florentina - Suceva.citeste aici mai multe despre viata Sfantului Ioan » • Acordarea premiului special Sfantul IOAN BOTEZATORUL Maramures
  Comisia judeteana a concursului national de romana EUCLID, hotaraste acordarea Premiului special "Sfantul IOAN BOTEZATORUL" elevilor:

  1. LAZEA ALEXIA, SC. GIMN. “ DIMITRIE CANTEMIR” BAIA MARE, clasa a III-a;
  2. URSA ADRIAN, SC. GIMN. “DIMITRIE CANTEMIR” BAIA MARE, clasa I;
  3. LUPU ELENA, SC. GIMN. “ AVRAM IANCU” BAIA MARE, clasa a III-a;
  4. ROATIS CATALIN, SC. GIMN. “OCTAVIAN GOGA” BAIA MARE, clasa a IV-a;
  5. POP MARIA, LICEUL DE ARTE BAIA MARE, clasa I.

 • Acordarea premiului special Sfantul IOAN BOTEZATORUL Valcea
  Comisia judeteana a concursului national de romana EUCLID, hotaraste acordarea Premiului special "Sfantul IOAN BOTEZATORUL" elevilor:

  1. Zugravescu Elena, Sc.Gimnaziala Anton Pann Rm.Valcea, clasa a II-a;
  2. Mocica Mihai, Sc.Gimnaziala Take Ionescu Rm.Valcea, clasa a II-a;
  3. Nistor Roxana, Sc.Gimnaziala Pausesti, clasa a IV-a;
  4. Serbana David, Sc.Gimnaziala Nr. 10 Rm.Valcea , clasa I.
  5. Anescu Radu, Sc.Gimnaziala Budesti, clasa a III-a;

 • Acordarea premiului special Sfantul IOAN BOTEZATORUL Suceava
  Comisia judeteana a concursului national de romana EUCLID, hotaraste acordarea Premiului special "Sfantul IOAN BOTEZATORUL" elevilor:

  1. LUPU ROBERT, Școala Gimnazială Salcea - Prelipca
  2. NEAGU ȘTEFAN, Școala Gimnazială Nr. 3, Suceava
  3. VINTEA ALESSIA, Școala „Ion Creangă„, Suceava
  4. HELBET BIANCA, Școala Nr. 10, Suceava
  5. MACIOC SAMUEL LOSTRIS, Școala Gimnazială Salcea


Arhiva premii speciale »
Concursul National de Matematica Euclid © 2008 - 2021