Premii speciale romana

Acordarea premiului SFANTUL NECTARIE

Nume: Profesor BAIES AUREL
Localitate: Baia Mare

In urma cu 5 ani ,ca profesor de matematica ,care am predat la diferite scoli baimarene, am primit provocarea de a le deschide elevilor drumul spre intelepciune si printr-un concurs deosebit de cele existente, nu numai prin lectii de matematica .A m observat astfel ,mai bine , legatura dintre parinti si copii , emotiile pe care o medalie asezata la gatul unui elev poate sa-l marcheze si sa-i determine pe alti elevi sa si-o doreasca .Timp de cinci ani EUCLIDUL a fost pe buzele tuturor: aratandu-le copiilor magia cifrelor, facand din fiecare etapa o poveste pe intelesul elevilor mici sau mai mari .Oparte dintre elevi au ajuns sa indrageasca matematica, altii au invatat sa-si gestioneze mai bine emotiile,sa se pregateasca pentru examenele vietii ;a fost debutul in noua provocare pe care ,privind in urma cu nostalgie , pot spune: mi s-a potrivit,chiar daca a venit spre final de cariera

Daca la inceput parintii si dascalii au fost sceptici : doar 200 de participanti, cu timpul concursul pe care ca administrator il promovam era cunoscut ca unul de referinta ,astfel am ajuns sa avem in octombrie 2014 peste 1250 de participanti , la Scoala ,,Dimitrie Cantemir,,.Am cunoscut sufletul zbuciumat sau linistit al copiilor,m-am identificat cu necazurile lor,incercand sa le fiu si prieten si sfatuitor atat celor carora le-am predat cat si celor care se inscriau din alte scoli . Am reusit sa gestionez cu succes toate etapele an dupa an; sa ma implic ,sa-i ajut sa-i incurajez ,sa-i critic sau sa le arat ca poti sa o iei de la capat atunci cand ceva nu ti-a reusit,atat pe dascalii corectori ori supraveghetori , cat si pe profesorii care isi incurajau elevii sa participe.Ca dascal ,multumirea cea mare este atunci,cand peste ani oameni simpli sau foarte bine realizati te saluta si-ti multumesc pentru ca ai reusit sa-i apropii pe copiii lor de o disciplina care, pe cat este de grea pe atat este de frumoasa.

Daca munca cu elevii este o binecuvantare cea cu dascalii este o provocare Am acceptat provocarea de a fi coordonatorul EUCLIDULUI la Scoala Gimnaziala ,,Dimitrie Cantemir,,BAIA MARE ,unde ,am incercat,cred ca am si reusit,sa dau un suflu nou in colectivul de cadre didactice.

Simt ca mi-am facut datoria cand privesc in urma atat ca profesor de matematica cat si ca prieten pentru colegii mai tineri . Mereu mi-am zis ca vine o vreme cand culegi roadele.Mi-e greu sa imi amintesc toate diplomele pe care le-am inmanat de-a lungul celor 5 ani,toate medaliile obtinute de elevii mei pentru care in adancul sufletului am lacrimat de bucurie;mi-e dificil sa-mi aduc aminte toate numele celor care au tremurat de emotie cand au primit frumoasele medalii;in gand si in suflet insa pe toti ii port. Orice concurs a fost si este un beneficiu ,de aceea am riscat si cred cu tarie ca am reusit , prin devotament, sacrificiu si corectitudine sa-i fac pe multi sa se intrebe :pe strada Bogdan Voda din Baia Mare de ce sunt atatea masini parcate ?De ce atatia parinti citesc niste liste puse pe usile scolii ,,Dimitrie Cantemir ,, ?Ce concurs este acesta care aduna atatia elevi intr-o singura zi ? .

Am invatat zi de zi de la elevii mei, de la colegi ,de la parinti ca a fi dascal inseamna a te darui,a invata sa iubesti,sa ierti ,sa uiti esecurile ,sa te ridici de fiecare data si sa spui pot mai mult ;aceste ganduri i le doresc concursului EUCLID in viitor.

                        Educati

                          Uniti

                            Curiosi

                              Logici

                                Inteligenti

                                  Diplomati --- sunt cei care indragesc EUCLIDUL !

Acordarea premiului SFANTUL NECTARIE

Nume: Prof. inv. primar Emilia Coroian
Localitate: Baia Mare

In urma cu 15 ani am organizat primul concurs in scoala“ Dimitrie Cantemir”. De atunci in fiecare an am fost organizatorul tuturor concursurilor din scoala , dar m-am implicat si in altele din afara scolii ca supraveghetor, evaluator si insotitor al elevilor al caror numar s-a marit an de an si a caror rezultate au fost tot mai bune. Am invatat impreuna cu ei ca orice concurs este un beneficiu , ca trebuie sa te bucuri cand ai reusit sa obtii un rezultat bun si sa nu te superi prea tare cand ai avut un esec. “Nu-i nimic ! Data viitoare o sa fie mai bine !Pot mai mult!”- a fost sloganul nostru.

Cand a aparut concursul Euclid am fost placut impresionata, fiindca era” altfel” era ceva aparte atat prin subiecte cat si prin recompense. Castigarea unei medalii a devenit visul fiecarui elev participant la acest Concurs si atunci am muncit mai mult cu totii, deci am avut mult de castigat .

In timp, acesta a devenit concursul meu preferat, m-am implicat tot mai mult , dar nu m-am gandit ca voi ajunge sa fiu administator de test si cu atat mai putin ca voi avea peste 1000 de participanti la prima etapa. Aceasta ma onoreaza si ma obliga in acelasi timp. Ma obliga sa atrag cati mai multi elevi in aceasta competitie , sa gestionez cat mai bine desfasurarea lui pentru ca “Euclid” sa devina unul dintre celel mai indragite concursuri ale elevilor, dascalilor si parintilor din Maramures.


Prof. inv. primar Emilia Coroian

Scoala Gimnaziala “Dimitrie Cantemir” Baia Mare, Maramures

Acordarea premiului SFANTUL MINA

Nume: VALENTIN MITREA
Localitate: BUCURESTI

In anul 1972 mi-am început nobila activitate de dascăl ,eu VALENTIN MITREA, in judetul TELEORMAN, acolo unde am vazut lumina zilei. Asa a vrut Dumnezeu sa le deschid elevilor drumul spre intelepciune,iar parintii mei sa ma sustina .

Din 1980 am predat la Școala NR.104,SECTORUL 4,devenită Liceul Mircea Vulcănescu pana in 1996,iar din 1996 la Școala gimnazială NR.129 până în prezent.Am cunoscut sufletul zbuciumat sau linistit al copiilor,m-am identificat cu necazurile lor,incercand sa le fiu si prieten si sfatuitor atat celor carora le-am predat cat si celor pe care i-am condus ca diriginte in perioada 1990-1996 sau ca director adjunct din 1996 până în 2014 . Am reusit sa gestionez cu succes clasele care mi-au fost date in grija; sa ma implic ,sa-i ajut sa-i incurajez ,sa-i critic sau sa le arat ca poti sa o iei de la capat atunci cand ceva nu ti-a reusit.Ca dascal ,multumirea cea mare este atunci,cand peste ani oameni simpli sau foarte bine realizati te saluta si-ti multumesc pentru ce ai facut pentru ei. Daca munca cu elevii este o binecuvantare cea de conducere este o provocare Am acceptat provocarea de a fi director adjunct in perioada 1996-2014 la Școala Gimnaziala nr:129 ,unde ,am incercat,cred ca am si reusit,sa ajut la formarea unui colectiv de cadre didactice bine structurat si competent. Am cunoscut în acești ani satisfacția muncii împlinite alături de elevii mei. Am trăit în școala, care mi-a devenit o a doua casă, bucuria privind lumina din ochii copiilor, împlinirea căutând în sufletele lor curate și reușita scormonind în adâncul minții lor.

Lucrez alături de colegi minunați și împreună ne străduim să oferim speranță și șanse de reușită unor copii pentru care școala reprezintă posibilitatea de a evolua, de a obține succesul, unor copii dintr-o zonă defavorizată economic, unor copii care au nevoie să știe că nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii lor din alte școli, unor copii care au confirmarea, după multă muncă în echipă – elev–profesor, că succesul le poate surâde.

Mi-e greu sa imi amintesc toate diplomele pe care le-am inmanat de-a lungul anilor,toate notele de zece obtinute de elevii mei pentru care in adancul sufletului am lacrimat de bucurie;mi-e dificil sa-mi aduc aminte toate numele celor care au terminat o facultate sau la admitere au fost primii;in gand si in suflet insa pe toti ii port.

Orice concurs a fost un beneficiu ,de aceea am participat atat ca supraveghetor ,corector,membru in comisie,presedinte sau vicepresedinte la Testarea Nationala ,la Bacalaureat ori ca administrator de centru la concursul EUCLID încă de la prima etapă.. Am invatat zi de zi de la elevii mei, de la colegi ,de la parinti ca a fi dascal inseamna a te darui,a invata sa iubesti,sa ierti ,sa uiti esecurile ,sa te ridici de fiecare data si sa spui pot mai mult.

Premii Speciale SFANTA PARASCHEVA in valoare de 1500 lei
(15 premii a cate 100 Lei)

La etapa intai a Concursului Euclid din 25 octombrie 2014 vom acorda premii de recunoastere a valorii: Premiile speciale SFANTA PARASCHEVA in valoare de 1500 lei (15 premii a cate 100 Lei). Acestea se vor acorda pentru cinci concurenti din judetul Iasi, cinci concurenti din judetul Botosani si cinci concurenti din judetul Suceava.

Premiile vor fi atribuite de comisii judetene conduse de:
 • prof Cristina Anton - Iasi,
 • prof Anastasiu Florentina - Suceava,
 • prof Luara Buhaciuc - Botosani.

"Luati invatatura, ca mult argint si mult aur veti castiga cu ea" (Eclesiasticul 51.35)

citeste aici mai multe despre viata Sfintei Parascheva »


Acordarea premiul Sfanta Parascheva 2014-2015

Premiile speciale oferite de organizatori se acorda pentru recunoastrea valorii si a eforturilor participantilor cu rezultate foarte bune in educatie care intampina diferite probleme de sanatate sau sociale.

 • Acordarea premiul Sfanta Parascheva Botosani
  Comisia judeteana a concursului national de matematica EUCLID, hotaraste acordarea Premiului special "Sfanta Parascheva" elevilor:

  1. MALACA DANIEL, CLASA A IV-A, SCOALA NR. 7 BOTOSANI
  2. COSULEANU NICOLAE, CLASA A IV-A, SCOALA NR. 7 BOTOSANI
  3. HAPENCIUC MATEI, CLASA A V-A, SCOALA NR. 7 BOTOSANI
  4. ILIE JOHNNY, CLASA A III-A, SCOALA NR. 7 BOTOSANI
  5. MAIOVSCHI TONICA, CLASA A III-A, SCOALA NR. 7 BOTOSANI

 • Acordarea premiul Sfanta Parascheva Iasi
  Comisia judeteana a concursului national de matematica EUCLID, hotaraste acordarea Premiului special "Sfanta Parascheva" elevilor:

  1. IACOBESCU DENISA , CLASA a II-a Lic. N.Iorga Pascani IS 106
  2. MAFTEI DENISA FLORINA, CLASA a III-a, Sc. Muncelu de Sus IS 106
  3. SPATARIU PATRICIA, CLASA a IV-a, Sc. I.Cantacuzino" Pascani IS 106
  4. LUPASCU MIHAELA, CLASA a IV-a, LIC. M. Costin Pascani IS 106
  5. DAVIDOAIA MIHAELA, CLASA a III-a, Sc. Gastesti, IS 119

 • Acordarea premiul Sfanta Parascheva Suceava
  Comisia judeteana a concursului national de matematica EUCLID, hotaraste acordarea Premiului special "Sfanta Parascheva" elevilor:

  1. BRADATAN BEATRICE, cl.a IIII-a, Sc. Gimnaziala Nr 3, Suceava
  2. MUNTEANU DENISA, cl. I, Sc. Gimnaziala MIRON COSTIN, Suceava
  3. FLORESCU MIRUNA, cl. a III-a, Sc.Gimnaziala nr.4,Suceava
  4. COLBEA SEBASTIAN, cl. a III-a, Sc.Gimnaziala Nr. 1, Suceava
  5. CIMPAN ALEXANDRU, cl. I, Sc. Gimnaziala Nr.3, Suceava


Arhiva premii speciale »
Concursul National de Matematica Euclid © 2008 - 2021