Premii speciale matematica

Acordarea premiului SFANTUL MINA

Nume: Prof. Loredana Zapan
Localitate: Iasi

Lucrez alături de colegi minunați și împreună ne-am străduit să organizăm cât mai bine Concursul Euclid la centrul IS 105. Consider că o educație de calitate trebuie să se bazeze pe inovație și pe îmbunătățirea continuă a obiectivelor și performanțelor, o adaptare permanentă la evoluția și nevoile individului și ale societății. O educație care rămâne într-o albie tradițonalistă, fără să se raporteze la evoluție și transformări, este sortită eșecului, într-un mediu concurențial dat de existența pluralismului educațional. Concursurile au menirea de a atrage elevii doritori într-un sistem competiţional deschis, transparent, cu niveluri diferite de dificultate. Ele îşi propun descoperirea şi stimularea elevilor capabili de performanţe şcolare. Menirea noastră, a profesorilor, este să stimulăm interesul si inițiativa elevilor în învățare, să îi încurajăm să fie originali, cu mai multă disciplină de sine, creativi, adaptativi, autonomi.
Profesor, Domnica Hudișteanu Școala”B. P. Hasdeu”Iași


Prof. Loredana Zapan

Scoala Gimnaziala "Otilia Cazimir" Iasi

Acordarea premiului SFANTUL NECTARIE

Nume: Prof. Gheorghe Stoenescu
Localitate: Râmnicu-Vâlcea

O singură privire asupra activității domnului profesor Gheorghe Stoenescu, activitate concentrată într-un curriculum vitae, dezvăluie un intelectual avid de cunoaștere, un pasionat de studiu, țintind perfecțiunea. Absolvent al Liceului Pedagogic din Râmnicu-Vâlcea în 1975, iar în 1985 absolvent al Facultății de Drept Economic-administrativ din Sibiu, obține masterul în Management educațional preuniversitar la Facultatea de Științe ale Educației din Pitești în 2008 și participă la numeroase cursuri de formare continuă: Facultatea de Științe ale Educației Pitești – Educația la timpul viitor (17.12.2005 – 18.03.2006), Inițiere IT și utilizare AEL (2007), UBB Cluj-Napoca: Magister II modulul I (dec. 2007 – mai 2008) și modulul II (mai – iunie 2008), Metodist european – CCD Vâlcea (martie 2007), Magister în învățământul primar – Universitatea Cluj (noiembrie-ianuarie 2008), Curs IT – CCD Vâlcea (ianuarie 2008), Cursul de formare continuă (2003-2004), Curs de consiliere şi orientare (2000-2010), Curs de TIC.

Domnul profesor Gheorghe Stoenescu și-a desfășurat și își desfășoară activitatea didactică, din 1975 până în prezent, ca profesor în învățământul primar, profesor de cultură civică, director adjunct al Şcolii cu Clasele I-VIII Nr.5 Râmnicu-Vâlcea (septembrie 2000 – iunie 2008), director al Şcolii Gimnaziale Nr.5 Râmnicu-Vâlcea (iulie 2008 – până în prezent), profesor asociat al Facultății de Științe ale Educației, Pitești. De-a lungul carierei, își asumă o serie de responsabilități: responsabil comisie metodică, coordonator CEAC, membru în Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale Nr.5 Râmnicu-Vâlcea, metodist I.S.J. Vâlcea, membru al Consiliului consultativ – compartiment învățământ primar, membru în Consiliul consultativ – I.S.J. Vâlcea, responsabil de Cerc pedagogic, organizator al unor simpozioane şi concursuri şcolare. Este autor de culegeri de matematică: Matematica în sprijinul elevilor din clasele I-IV, Editura „Primarex”, 1991; Teste pentru elevii din clasa a IV-a, Editura „Şcoala cu Ceas”, 2004; Matematica – dezvoltare şi consolidare clasa a II-a, Editura „Europroduct”, 2007; colaborator la culegeri de matematică, colaborator al unor publicații de specialitate: „Revista de pedagogie”, „Învăţământ primar”, „Limbă şi literatură română pentru profesori”. De asemenea, este autor de probleme la concursurile şcolare de „Epsilon” şi „Educatorul”, membru în comisiile de bacalaureat, membru al comisiilor de evaluare – Concursuri școlare, membru în Comisiile de mobilități ale I.S.J. Vâlcea, coordonator al revistei școlii: „Ludoteca’’, matematică şi ştiinţe, autor de probleme publicate în „Gazeta matematică”, autor de probleme publicate în revistele de matematică, corector şi organizator de concursuri şi olimpiade şcolare, organizator de parteneriate instituţionale, participant la simpozioane județene şi interjudeţene.

Simpla enumerare a acestor activități dezvăluie o putere de muncă supraomenească, depășind limitele obișnuitului, resurse de grație intelectuală, infailibil elan și eleganță a înfăptuirii.

Apreciat și respectat atât de elevi, cât și de colegi, domnul profesor Gheorghe Stoenescu devine inegalabil prin felul în care poate alterna fermitatea cu tandra indulgență sau prin felul în care poate alterna un exercițiu de libertate visătoare cu o severă aderență la un țel. Dacă am încerca să-i recompunem imaginea din câteva impresii ale elevilor dumnealui, fragmente de oglinzi grăitoare, am avea în față un portret în maniera picturii naive, dar deosebit de sincer, în sâmburele lui de adevăr: „Domnul director, profesorul nostru de cultură civică, nu este exagerat de dur, vorbeşte foarte clar şi este o plăcere să-l ascultăm, mai ales atunci când ne explică lucruri ce ne vor folosi în viaţă” (D.Z.). „Îl admirăm, pentru că îi înţelege pe copii, cu toate plusurile şi minusurile lor. Este, într-adevăr, un om calculat şi răbdător, în sensul că se gândeşte de două ori înainte de a da o notă mică” (A. S.). „Are foarte multă autoritate, nimeni nu trece peste cuvântul dumnealui, reuşind astfel să facă ordine în şcoală. În faţa unui act de indisciplină, devine rece şi neiertător” (R. F.). Domnul director dezvăluie o mentalitate şi o eleganţă de profesor universitar, care poate face faţă oricărei situaţii ” (C. D.).

Ca manager, în vremea când școala românească se situează pe nisipurile mereu mișcătoare ale reformelor, forțat de multe ori să acționeze în situații aparent fără soluție, necruțător agresive, pline de atâtea bufone nedreptăți, dumnealui întotdeauna știe să încline balanța către temeinicie, autenticitate, bun-simț și adevăr. Și își menține echilibrul – al său și al școlii pe care o conduce – cu o inflexibilă probitate de om liber care nu trișează nici cu sine însuși, nici cu cei din jur, cum n-ar îndrăzni să trișeze cu divinitatea.

Conturând în câteva cuvinte portretul domnului profesor Gheorghe Stoenescu, descoperim o varietate de orizonturi – ale reflecției și ale practicii – înalt semnificativă și o acută incandescență care cuprinde în flacăra ei generozitate, pasiune, har.

Premiul special Sfantul IOAN BOTEZATORUL in valoare totala de 1500 lei

Vom acorda un nou premiu de recunoastere a valorii: Premiul Special Sfantul IOAN BOTEZATORUL in valoare totala de 1500 lei (15 premii a cate 100 Lei). Acesta se va acorda pentru cate cinci concurenti din judetele: Valcea, Maramures si Suceva.

Premiile vor fi atribuite de comisiile judetene conduse de:
 • prof. Stoenescu Gheorghe - Valcea,
 • prof. Baies Aurel - Maramures si
 • prof. Atanasiu Florentina - Suceva.citeste aici mai multe despre viata Sfantului Ioan » • Acordarea premiului special Sfantul IOAN BOTEZATORUL Maramures
  Comisia judeteana a concursului national de romana EUCLID, hotaraste acordarea Premiului special "Sfantul IOAN BOTEZATORUL" elevilor:

  1. MANOLACHE RAZVAN, SC. GIMN. “ DIMITRIE CANTEMIR” BAIA MARE, clasa a VIII-a;
  2. HEREDEA DELIA, COL. ECON. “ PINTEA VITEAZUL “BAIA MARE CAVNIC, clasa a IV-a;
  3. AGHEORGHIESEI RARES, SC. GIMN. “ GEORGE COSBUC” BAIA MARE, clasa a III-a;
  4. RADU ANDREI, SC. GIMN. “ DIMITRIE CANTEMIR” BAIA MARE, clasa clasa I.
  5. NINACS ALEXANDRA, COL. ECON. “ PINTEA VITEAZUL “BAIA MARE CAVNIC, a III-a;

 • Acordarea premiului special Sfantul IOAN BOTEZATORUL Suceava
  Comisia judeteana a concursului national de romana EUCLID, hotaraste acordarea Premiului special "Sfantul IOAN BOTEZATORUL" elevilor:

  1. VLAD CRISTIAN, Scoala Gimnazială Nr.3, Suceava
  2. MOCREI BOGDAN, Școala Gimnazială Nr. 3, Suceava
  3. GAVRIL ANDREEA, Școala Gimnazială Nr. 4, Suceava
  4. MACOVEICIUC MARIA, Școala Gimnazială Nr. 3, Suceava
  5. DUCIUC EMANUEL, Școala Gimnazială Nr. 1, Suceava


 • Acordarea premiului special Sfantul IOAN BOTEZATORUL Valcea
  Comisia judeteana a concursului national de romana EUCLID, hotaraste acordarea Premiului special "Sfantul IOAN BOTEZATORUL" elevilor:

  1. Neagu Aida, Școala Gimnazială Nr. 5, Râmnicu Vâlcea, clasa I
  2. Zamfirescu Andrei, Școala Gimnazială Take Ionescu, Râmnicu Vâlcea, clasa a III-a
  3. Zugrăvescu Elena, Școala Gimnazială Anton Pann, Râmnicu Vâlcea, clasa a II-a
  4. Cotoarbă Armin-Costin, Școala Gimnazială Nr.4, Râmnicu Vâlcea, clasa pregatitoare
  5. Nistor Roxana, Școala Gimnazială Șerbănești, Păușești, clasa a IV-a


Arhiva premii speciale »
Concursul National de Matematica Euclid © 2008 - 2021